VATTENPOLERING

Closed loop system

Vattenpolering / Vattenblästring

Vattenpolering sk. Vattenblästring bygger på samma princip som  traditionell torrblästring, skillnaden ligger i att med denna metod är det vattnet som är huvudämnet.
Vattnet har en dämpande effekt när blästermediet träffar objektet som blästras. På detta sätt undviker man att blästermediet tränger in i ytan, och resultatet blir en glatt och blank yta. Detta i sin tur gör att ytan inte tar åt sig smuts (som en grövre yta gör vid traditionell torrblästring).

Vattnets dämpande egenskaper bidrar även till en minimal avverkan av godset i samband med blästringen, med denna metod förlorar inte objektet sina dimensioner. Tack vare det kan vi erbjuda blästring av komponenter som kräver noggranna toleranser.

Vår vattenpoleringsenhet har ett sk. Closed loop system, vilket gör att vatten och blästermedia återanvändas och enbart den bortblästrade smutsen samt nedbruten media filtraras bort. Vattenpolering / vattenblästring är på så sätt ett miljövänligt alternativ.

För epoxy- och pulverlackerade ytor fungerar inte denna metod då den är för skonsam. För dessa  objekt är bästa sättet att torrblästra eller med kemikalier ta bort den gamla ytan, och därefter vattenblästra.

IMG_7833
EFFEKTIVT

Effektiv rengöring av utmanande objekt

IMG_7820
MILJÖVÄNLIGT

Skonsam rengöring med lite påverkan på miljön.

IMG_7827
EKONOMISKT

Kostnadseffektiv

VATTENPOLERINGSKÅP

Vårt vattenpoleringsskåp rymmer objekt på upp till 1220 mm långa och 250 kg.

Huvudsakligen används glas kulor och aluminiumoxid vid vattenblästring, men man kan även använda andra medier, beroende på vilken yta och resultat man vill åstadkomma.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

  • Motor och metalldelar av aluminium, stål, mässing, järn m.m
  • Avgradning av cnc tillverkade delar.
  • Rengöring av oxiderade plastdelar.
  • Rengöring av pressverktyg och tillverkningsformar.
  • Avlägsnar färg, rost, kalk, sot m.m